IKEA bouwt eigen woonwijk

IKEA gaat in Londen een complete woonwijk bouwen volgens een eigen IKEA-filosofie. De wijk wordt gebouwd vlak naast de plek waar de Olympische Spelen plaatsvinden.

Het Zweedse meubelconcern gaat in Londen een hele wijk bouwen met woningen, kantoren en hotels. De wijk komt op een oud en verlaten industrieterrein vlak bij het nieuwe Olympisch Stadion. Voor de bouw van de wijk werkt IKEA samen met het Britse vastgoedbedrijf Landprop.

Gijs van Wulfen, grondlegger van De Voort Innovatiemethode, vertelt in Het Financieele Dagblad dat hij een maand geleden nog langs het terrein liep. “Het is nu nog een oude bende”, zegt hij. “Als je innovatief wilt zijn in meubels moet je verstand hebben en houden van hoe mensen leven, wonen en werken. Een eigen IKEA-wijk is hiervan een levend bewijs”, meent hij.

“IKEA denkt groots en steekt zijn nek uit, dat gedrag past uitstekend bij een innovatieve marktleider”, vindt Wulfen. Aangezien in sommige wijken complete inboedels al jaren lang van de IKEA komen, is dit plan van de meubelgigant niet zo vreemd, geeft creative director Poppe van Pelt van reclamebureau Selmore aan in de krant.

“Een klein groepje mensen gaat nu ook zijn huur aan IKEA overmaken. That’s all”, zegt Van Pelt. “Ik hoop alleen voor de bewoners dat er geen exclusiviteitsclausule in hun huurcontract staat en dat ze ook andere meubels tolereren. Anders wordt zo’n wijk wel een heel erg communistisch aandoend geheel.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!