Heineken niet tegen alcohol vanaf achttien jaar

Heineken zal geen bezwaar maken tegen het verhogen van de leeftijdsgrens voor alcholgebruik naar achttien jaar. Dit liet directeur Philip de Ridder van Heineken Nederland donderdag weten.

“Het is de verantwoordelijkheid van ons allen om alcoholmisbruik onder jongeren op te lossen. Dus ook die van de alcoholproducenten”, vindt De Ridder. “Elk glas gedronken onder de zestien is er een teveel. We brengen onze kinderen hersenschade toe als we ze niet leren om normaal met drank om te gaan.”

Overigens is de directeur van mening dat de regel niet direct moet worden doorgevoerd, omdat de wet voor zestien net is aangescherpt. “Ik denk dat we daar eerst drie of vier jaar naar moeten kijken en daarna weer verder moeten gaan met verder aanscherping”, meent hij.

In april werd besloten de accijnzen op alcohol te verhogen. Volgens De Ridder is dit echter geen oplossing voor het drankgebruik onder jongeren. Hij is van mening dat accijnsverhogingen nauwelijks tot lagere consumptie leiden.

GGD directeur Laurent de Vries vindt juist dat het degelijk zin heeft om de accijnzen te verhogen. “In andere landen hebben we al kunnen zien dat dit van invloed is. Zeker bij jongeren die meestal niet zoveel geld hebben”, geeft zij aan.

Het drinken van alcohol op jonge leeftijd is schadelijk voor de ontwikkeling van de hersenen en andere organen. Daarnaast kan het leiden tot problemen met alcoholgebruik op latere leeftijd. In 2011 werden 762 gevallen van acute alcoholvergiftiging onder jongeren gemeld, een stijging van twaalf procent ten opzichte van 2010. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!