Modint komt met verlanglijstje voor nieuwe kabinet

Om de modebranche een impuls te geven, moet de regering investeren in innovatie, de exportondersteuning vergroten en meer geld beschikbaar stellen voor de creatieve sector. Daarvoor pleit Modint, brancheorganisatie voor mode, interieur, tapijt en textiel.

De brancheorganisatie wil daarnaast dat er meer aandacht komt voor verduurzaming van de samenleving en economie, dat misbruik van inkoopmacht streng wordt aangepakt er dat wordt geïnvesteerd in beroepsonderwijs. Zo moeten jongeren lekker worden gemaakt voor een baan in bijvoorbeeld een tapijtfabriek of confectieatelier. Bovendien moet de overheid de topsectoren blijven stimuleren. De creatieve industrie is een van de negen 'topsectoren' die in totaal 1,5 miljard euro aan investeringssteun krijgen van de overheid. Modint hoopt dat hier in de toekomst niet op bezuinigd zal worden.

Het verlanglijstje van Modint wordt over een paar maanden aan het nieuwe kabinet gepresenteerd. Een woordvoerster zegt niet te weten of de regering in een tijd van bezuinigingen gehoor zal geven aan de wensen van Modint. “Maar het is onze taak om het te proberen. Als brancheorganisatie sta je sterker dan wanneer slechts een paar bedrijven iets willen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!