Dolce & Gabbana weer verdacht van belastingontduiking

Ontwerpers Domenico Dolce en Stefano Gabbana moeten binnenkort voor de rechter in Italië verschijnen. De designers van het label Dolce & Gabbana worden verdacht van belastingontduiking via een bedrijf in Luxemburg. In totaal zou het duo voor een miljard euro belasting hebben ontdoken. Begin 2011 stonden de twee ook al terecht voor belastingontduiking.

De ontwerpers richtten in 2004 in Luxemburg het bedrijf Gado op, dat gedurende twee jaar het Italiaanse merk bestuurde. Dolce en Gabbana dachten dat ze in Italië geen belasting hoefden te betalen, omdat het bedrijf in Luxemburg gevestigd was. Toch werd Gado gerund vanuit Italië, wat betekent dat het bedrijf toch belasting had moeten betalen in het thuisland van de bestuurders.

In eerste instantie werd gedacht dat het modebedrijf voor 426 miljoen euro aan belastinggeld zou hebben ontdoken. Die schatting is inmiddels verhoogd naar een miljard. Het Italiaanse duo werd in april 2011 vrijgesproken van belastingontduiking in een andere zaak. Toen ging het om een bedrag van 200 miljoen euro. De twee riskeerden hiermee een gevangenisstraf van drie jaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!