Europese branchevereniging webwinkels opgericht

Europese webwinkeliers hebben sinds deze week een gezamenlijke belangenvereniging. De Ecommerce Europe Association is opgericht door verschillende Europese e-commerce federaties en online retailers en richt zich op de versoepeling van de online verkoop in Europa. De koepel zet zich onder meer in voor verbetering van regelgeving, betaling en logistiek.

Francois Momboisse, voorzitter van de Franse beroepsvereniging voor online handel FEVAD, is voorzitter van de Europese belangenorganisatie. Wijnand Jongen, directeur bij Thuiswinkel.org, is benoemd tot voorzitter van het dagelijks bestuur. RFS Holding ceo Paul Nijhof behoort namens Nederland tot de elfkoppige board of directors.

“De groei in e-commerce in 2012 laat zien dat de online verkoop in Europa nog lang niet aan de top zit”, zegt Xavier Cour, bestuurslid en mede-oprichter van Vente-Privee. “Het is essentieel voor alle e-commerce spelers om bijeen te komen en te spreken over nieuwe kwesties in de sector om gehoord te worden."

Wijnand Jongen zegt een einde te willen maken aan de verschillende BTW-stelsels. “Er zijn 27 verschillende BTW-stelsels in Europa. Dat is een drama. Daarnaast moet er meer diversiteit komen op het gebied van online betalen. In de praktijk is het vaak alleen mogelijk om met creditcard te betalen. Verder willen we de logistiek in Europa verbeteren, zodat pakketjes netjes over de grens aankomen.” Jongen hoopt ook een Europees keurmerk voor webshops te lanceren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!