‘Foodwatch beschadigt voedingsmiddelenindustrie’

De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) noemt het ‘Gouden Windei’ van Foodwatch een kruistocht tegen de levensmiddelenindustrie.

De koepelorganisatie van levensmiddelenfabrikanten meent dat Foodwatch een fundamentaal wantrouwen heeft tegen alle verwerkte voedingsmiddelen. “Het is geen kwestie meer van een discussie over de wettelijke regels”, aldus Philip den Ouden, directeur van de FNLI.

Het Gouden Windei, de prijs voor de meest misleidende marketing, werd dit jaar uitgereikt aan Becel Pro-activ. Reden hiervoor is dat het product onveilig is en op recept moet worden verkocht, zo meent Foodwatch.

De Europese voedselveiligheidsorganisatie zegt echter dat de beweringen van Pro-activ worden ondersteund door wetenschappelijk bewijs. Foodwatch heeft desondanks besloten dat oordeel te negeren. “Foodwatch weet dat voedingsmiddelen geen medische claims mogen voeren - ze worden dan onmiddellijk van de markt gehaald - maar negeert dat feit”, zegt Den Ouden. “Blijkbaar vindt Foodwatch dat zowel de EFSA als de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit bijdragen aan misleiding. Deze opstelling neigt naar moedwillige beschadiging. Er hangt een zeer onwelriekend luchtje aan deze gouden wind.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!