Supermarkten moeten brood van een dag oud gewoon verkopen. Dat meent Louise Fresco, hoogleraar Duurzaamheid aan de Universiteit van Amsterdam.
Fresco noemt het te gek voor woorden dat supermarkten aan het eind van de dag brood weggooien, omdat klanten het de volgende dag niet meer willen kopen. Het brood is volgens de hoogleraar nog gewoon te eten.
Fresco sprak op een bijeenkomst, georganiseerd door Rabobank, voor boeren uit de hele wereld. Ze was hier ook kritisch over de neiging van consumenten om producten die over de houdbaarheidsdatum zijn, weg te gooien. “Een pak spaghetti of rijst dat maanden over datum is kun je nog prima gebruiken”, meent zij.
Met name de beter opgeleide middenklasse heeft volgens Fresco vreemde gedachten over voedsel. “Zij denken dat de risico’s groter zijn, naarmate de productiewijze van het voedsel intensiever is”, zegt zij. Deze groep mensen heeft volgens de hoogleraar geen idee hoe voedsel tot stand komt.
'Supermarkten moeten oud brood gewoon verkopen'
Gepubliceerd op 15 juni 2012 om 00:00
Reacties 0