Adidas verbiedt ongeautoriseerde handel

Adidas- en Reebok- producten mogen vanaf begin 2013 niet meer doorverkocht worden via Marktplaats, eBay of Amazon. Adidas Group gaat ongeautoriseerde online handel verbieden in een poging de merkperceptie op peil te houden, zo meldt Emerce.nl.

De handelsbeperkingen gaan in op 1 januari volgend jaar en gelden vanaf dat moment voor Europa. Voor de rest van de wereld is nog niet bekend wanneer de beperking in zal gaan.

Handelaren mogen hun spullen vanaf volgend jaar alleen nog verkopen via geautoriseerde dealerkanalen. Via deze kanalen kan Adidas zelf bepalen hoe de ‘winkel’ er uitziet, welke producten er worden aangeboden en tegen welke prijs.

Nu kunnen handelaren nieuwe producten nog via Marktplaats of Amazon aanbieden tegen zelf te bepalen prijzen. Dat zou het imago van de merken Adidas en Reebok negatief beïnvloeden.

De omzet van de Adidas Group steeg in de eerste drie maanden van 2012 met veertien procent tot 3,8 miljard euro. Het bedrijf maakte niet bekend hoeveel daarvan via digitale kanalen werd gerealiseerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!