Lidl geeft gehoor oproep Voedselbank

De Voedselbank hoopt op veel 'oranje voedsel' na de nederlaag van het Nederlands elftal op het EK Voetbal. Lidl heeft inmiddels aangegeven alle voedingsmiddelen die vanwege het EK in de winkels lagen te doneren aan de Voedselbank.

Omdat Nederland zo vroeg is uitgeschakeld hebben supermarkten veel oranje etenswaren over, gaf de Voedselbank gisteren aan. “Zij kunnen dit beter aan ons geven, anders wordt het weggegooid”, aldus Ellen Groneman van de Voedselbank kort na de uitschakeling van het Nederlands elftal.
Lidl voelt er niets voor om de Oranje-producten met een flinke korting in de schappen te houden. “We kunnen er beter anderen blij mee maken”, aldus een woordvoerder van Lidl.

De Voedselbank heeft de dagen voordat de definitieve uitschakeling van het Nederlands elftal zich voltrok de nodige voorbereidingen getroffen. “We hebben allerlei bedrijven aangeschreven. Vrijwilligers en studenten kunnen alles ophalen als dat nodig is. Het is te hopen dat retailers ook zelf de lokale Voedselbank weten te vinden.” De organisatie hoopt dat er tussen het oranje-food ook gezonde voeding zit. “Al is alles goed, hoor. We moeten gewoon voedsel hebben”, zegt Groneman van de Voedselbank.

Lidl doneert onder andere de EK-notenmix, voetbalschuimpjes en oranjecakejes. Hoeveel eten de supermarktketen in totaal weggeeft wil Lidl niet zeggen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!