Burger King wil fors groeien in China

Burger King wil de komende vijf tot zeven jaar duizend restaurants openen in China. Dat meldt de Wall Street Journal.

Op dit moment heeft Burger King 63 restaurants in China. Met het nieuwe streven gaat de Amerikaanse fastfoodketen concurrent McDonald’s achterna, die op het moment 1.400 restaurants in het land heeft.

Voor Burger King is de uitbreiding in China het grootste ontwikkelingsplan ooit opgesteld. Het plan wordt uitgevoerd met leden van de Turkse familie Kurdoglu en het wereldwijd opererende private-equitybedrijf Cartesian Capital Group.

De familie Kurdoglu wordt door de joint venture de grootste franchisenemer van Burger King. De Kurdoglu’s zijn via een holding al franchisenemer van 450 Burger King-filialen in Turkije. De joint venture krijgt het exclusieve recht om het merk Burger King in China te voeren.

Burger King meldde dit voorjaar terug te willen naar de beurs door middel van een overeenkomst met beleggingsmaatschappij Justice Holdings. Het fastfoodbedrijf wil weer een notering op de beurs van New York, nadat de notering twee geleden werd ingetrokken vanwege de overname door 3G Capital Management.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!