‘Komst outletcentrum Bleizo schaadt retailers’

Er moet een stokje gestoken worden voor de komst van Factory Outlet Center Bleizo. Daartoe roept branchevereniging CBW-MITEX het dagelijks bestuur van stadsgewest Haaglanden op. Volgens de brancheorganisatie is de opening van het outletcentrum zeer schadelijk voor Haaglandse retailers.

59 procent van de inwoners geeft aan interesse te hebben in het nieuwe winkelcentrum. Dat bleek eerder uit een onderzoek door de initiatiefnemers van FOC Bleizo. Hierdoor is CBW-MITEX bang dat consumenten bij het FOC gaan winkelen in plaats van in de binnensteden en winkelcentra van omliggende plaatsen.

Zeventig procent van de producten die in de outlet verkocht gaan worden, zijn regulier en worden ook verkocht in de binnensteden en winkelcentra in omliggende plaatsen. Hierdoor ontstaat er directe concurrentie. Retailers kunnen deze concurrentie volgens CBW-MITEX voorzitter Jan Meerman niet aan in een sterk krimpende winkelmarkt.

Uit een telefonische rondgang van de brancheorganisatie onder tientallen winkeliers, gemeenten en politieke partijen blijkt dat in de gemeenten Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Westland, Delft en Den Haag grote weerstand is tegen de komst van het outletcentrum.

Eerder: 'Zuid-Holland enthousiast over outletcenter'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!