Walgreens koopt belang in Alliance Boots

De Amerikaanse drogisterij- en apotheekketen Walgreens koopt voor 6,7 miljard dollar een belang van 45 procent in branchegenoot Alliance Boots. De koop zal naar verwachting voor 1 september worden afgerond. Dit maakte Walgreens dinsdag bekend.

De marktleider in de VS betaalt vier miljard dollar aan Het Britse Alliance Boots. De rest zal in aandelen zijn. Walgreens heeft tevens het recht om binnen drie jaar de rest van de Britse keten aan te kopen. Dat gaat naar schatting nog eens 9,5 miljard dollar kosten. Samen hebben de bedrijven 11.000 winkels in twaalf landen.

Eind jaren negentig heeft Alliance Boots geprobeerd zich te vestigen als drogisterij in Nederland, maar de formule trok zich in 2000 terug en de vestigingen werden overgenomen door Etos. De keten probeert het sinds 2009 echter weer in ons land. Momenteel heeft Alliance Boots hier twintig Boots-apotheken onder zijn hoede. En het concern heeft in Nederland 72 apotheken onder de naam Alliance Apotheek. Daarmee is het bedrijf de grootste concurrent van Mediq.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!