Historisch dieptepunt in consumentenvertrouwen

Het consumentenvertrouwen is in juni verslechterd tot het historische dieptepunt van juli 2003. De stemming onder consumenten daalde met twee punten tot -40. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het consumentenvertrouwen wordt gepeild door middel van de deelindicatoren economisch vertrouwen en koopbereidheid. Het vertrouwen in het economisch klimaat daalde ten opzichte van mei met vier punten tot -65. Vooral de economische situatie voor de komende twaalf maanden zien consumenten somber in. Hun oordeel over het economisch klimaat in de afgelopen twaalf maanden verslechterde ook, maar minder sterk.

De koopbereidheid is met een niveau van -23 hetzelfde als in mei. Het oordeel van de consumenten over de financiële situatie in het afgelopen jaar daalde iets. Voor de komende twaalf maanden ziet de consument het eveneens somber in. Deze deelindicator ligt in juni evenals in mei op -25. Ook het oordeel over de vraag of de tijd gunstig is voor het doen van grote aankopen veranderde niet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!