Akkoord tussen Jumbo en C1000-ondernemers

Jumbo Supermarkten en de C1000-ondernermersvereniging hebben een compensatieregeling getroffen. De franchisenemers ontvangen een financiële vergoeding van 100.000 euro om hun C1000-winkels om te bouwen tot Jumbo-filiaal. Dat heeft voorzitter Hans van Well van de C1000-ondernemersvereniging laten weten.

De ondernemers vreesden na de overname van bijna driehonderd C1000-winkels door Jumbo om op kosten gejaagd te worden. Veel van hen hadden net geïnvesteerd in de ombouw naar de nieuwe C1000 Rood-formule.

De C1000-ondernemers krijgen een bijdrage van 100.000 euro voor de commerciële kosten van de opening van een nieuwe winkel en de uitverkoop van de voorraad. Tevens ontvangen zij een tegemoetkoming voor de tijdelijke winkelsluiting van tien procent van de weekomzet voor maximaal twee weken en vijftig procent van de boekwaarde van inventaris en afbouwkosten. Ook is er een vergoeding om te wennen aan allerlei nieuwe systemen.

De afspraken waarmee de ondernemers dinsdag akkoord zijn gegaan moeten nog uitgewerkt worden in een juridisch document, laat Van Well weten. Hij verwacht dat de handtekeningen binnenkort kunnen worden gezet. De overgangsregeling geldt voor alle C1000-franchisenemers, maar dekt misschien niet alle kosten, voorziet de voorzitter.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!