Samsung wint rechtszaak tegen Apple

Apple moet Samsung een schadevergoeding betalen vanwege patentschending. De rechtbank in Den Haag oordeelde woensdag dat Apple niet in het bezit is van de licentie om de 3G-technologie toe te passen. Samsung meent echter dat Apple hier wel gebruik van heeft gemaakt in verschillende producten.

De schadevergoeding die Apple moet betalen wordt nog berekend en is afhankelijk van het aantal apparaten dat verkocht is sinds augustus 2010 in Nederland. Deze rechtszaak is slechts één van de vier die Samsung in de Nederlandse rechtszaal uitvecht tegen Apple.

Samsung heeft Apple eerder de mogelijkheid gegeven om de licentie te kopen. Apple wilde dit destijds niet, maar heeft nu wel gratis gebruik gemaakt van een bepaalde Intelchip die werkt met technieken van Samsung. Het zou gaan om de iPhone 3GS, iPhone 3, iPad, iPad 2 en de iPhone 4.

Het patent wordt niet geschonden in de iPhone 4s. Zo bleek eerder uit een rechtszaak. Deze telefoon wordt beschermd door een samenwerking met Qualcomm, die wel in het bezit is van licenties op het patent van Samsung.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!