Esprit-topman baalt van twijfels aan integriteit

Ronald van der Vis kondigde afgelopen maand onverwachts zijn vertrek aan als ceo bij modeketen Esprit. Hij stapt in juli 2013 op, omdat hij meer bij zij gezin wil zijn. Maar zijn uitleg werd niet door iedereen geloofd. Het stoorde hem 'enorm' dat de afgelopen twee weken werd getwijfeld aan zijn integriteit, zegt hij in een interview met Het Financieele Dagblad.

Van der Vis snapt dat er vaker persberichten uitgaan waarin een topman aangeeft te stoppen vanwege persoonlijke omstandigheden, terwijl de werkelijke ontslagreden een andere is. “Ik heb mijn verhaal in alle eerlijkheid verteld. Als er dan vervolgens nog steeds aan je integriteit wordt getwijfeld is het ontzettend moeilijk om je ertegen te verweren.” Dat probeert de topman dan ook niet meer.

In juli 2013 vertrekt de ceo definitief om meer tijd door te kunnen brengen met zijn gezin. “Ik heb mijn zoon nog nooit naar school gebracht”, bekent Van der Vis, die eerder succesvol leiding gaf aan brillenketen Pearle. “In twaalf jaar tijd is dat wel wat weinig.” De afgelopen twee weken heeft Van der Vis ervaren als een achtbaan. Hij moest financiële analisten en aandeelhouders uitgebreid uitleggen waarom hij Esprit gaat verlaten. Hij stond de internationale pers te woord en vertelde de in totaal 14.000 medewerkers wereldwijd over zijn vertrek.

“Nu is de boel weer tot rust gekomen”, meent de ceo. “Zeker nu ze zien dat ik met nog meer energie aan het werk ben dan daarvoor. Bovendien is er een heel sterk team aangetreden, met mensen die op hun terrein stuk voor stuk beter zijn dan ik.” Van der Vis zegt de architect van het nieuwe plan voor Esprit te zijn, 'maar er staat nu een heel sterk team achter dat dit plan kan dragen'.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!