'Amazon kijkt af bij derden'

Amazon kopieert de handelswijze van winkeliers die succesvol zijn op Amazon Marketplace. Dat schrijft The Wall Street Journal naar aanleiding van klachten van kleine ondernemers.

Particulieren en kleine internetondernemers kunnen via de veelbezochte marktplaats van Amazon hun spullen verkopen. Amazon ontvangt per verkocht artikel een commissie van zes tot vijftien procent. Omdat de online gigant, in tegenstelling tot Marktplaats of eBay, zelf ook een retailer is, kleven er echter nadelen aan het verkopen via Amazon Marketplace. Zo zou het platform voor Amazon als een soort proefkonijn dienen. Het bedrijf kan exact zien welke producten er op Marketplace in trek zijn, om deze vervolgens aan het eigen assortiment toe te voegen.

In de krant vertelt Jeff Peterson, verkoper van knuffelkussens, dat hij maanden lang goed verkocht via de marktplaats van Amazon, totdat Amazon besloot het product zelf te gaan verkopen. Ook de prijsverlagingen van Peterson werden door de etailer op de voet gevolgd. De ondernemer verkoopt nu slechts een vijfde van zijn eerdere afzet. Ook andere ondernemers klagen over de handelswijze van de retailgigant. Amazon heeft nog niet op de beschuldigingen gereageerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!