AfterPay gaat strijd aan met Klarna

Betaaldienst AfterPay gaat de strijd aan met zijn Zweedse concurrent Klarna. Dat schrijft Twinkle Magazine op zijn site. Met een online betaallandschap dat gericht is op Europa wil de onderneming aansluiting houden met zijn internationaal expanderende klanten en ook over de grens een alternatief bieden.

“Europees is Klarna de absolute marktleider in achteraf betalen”, aldus algemeen directeur Stefan van den Berg van AfterPay. “We gaan Klarna pan-Europees beconcurreren. Niet door middel van callcenters, maar door het sluiten van samenwerkingen met partijen die lokaal al sterk staan.”

Zo sloeg het bedrijf onlangs de handen ineen met het Duitse Trust ’n Pay, onderdeel van een dochterbedrijf van Bertelsmann. “Zij profiteren van de klanten die wij al hebben, en wij van hun hele apparaat in Duitsland. Andersom leiden zij ook weer Duitse retailers voor achterafbetalingen in de Benelux naar ons toe”, aldus Van den Berg.

Klarna betrad de Nederlandse markt twee jaar geleden. In diezelfde periode kwam AfterPay via een management buyout los van Wehkamp-eigenaar RFS Holland Holding. “De komst van Klarna heeft ons geholpen, omdat zij de voordelen van achteraf betalen bekender maken”, aldus Van den Berg. Dit jaar nam AfterPay de activiteiten van achteraf betaaldienstverlener ICMO over van de Credit Management Group.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!