Shortlist kandidaten ING Retail Jaarprijs

Twaalf winkelketens en vijf zelfstandige winkeliers zijn genomineerd voor de ING Retail Jaarprijs 2012. Zij strijden om respectievelijk de Vakjuryprijs Beste Winkelketen en Vakjuryprijs Beste Zelfstandige Winkel. De winnaars worden tijdens het ING Retail Jaarprijs Gala op 14 november bekendgemaakt.

De vakjury selecteert allereerst op basis van het onderscheidend vermogen van een winkelformule. De nadruk ligt daarbij op het gevoerde strategische beleid en de vernieuwingswaarde van de formule of winkel. Daarnaast kijkt de jury of de inzending voldoet aan enkele formele eisen, waaronder het maken van winst. Ook de inschrijving zelf is beoordeeld: de presentatie van de inschrijving en de bezieling die daarbij naar voren komt.

De komende twee maanden bezoekt een ‘mystery shopper’ van onderzoeksbureau Multi-Value de geselecteerde formules. Deze onderzoeker vraagt klanten van de betreffende winkel naar hun oordeel. Daarnaast beoordeelt de mystery shopper de winkels op onder meer uitstraling, service, personeel en beleving.

Op basis van de onderzoeksresultaten en het oordeel van de vakjury maakt ING Retail Jaarprijs de genomineerden in beide categorieën begin september 2012 bekend. De uitreiking van de Vakjuryprijzen vindt plaats tijdens het ING Retail Jaarprijs Gala op 14 november 2012.

Primera won vorig jaar de titel van Beste Winkelketen, terwijl Tieleman Keukens aan de haal ging met de prijs voor Beste Zelfstandige Winkel.

Shortlist (in alfabetische volgorde):

Beste Winkelketen
1.Amac
2. Bever
3. Coolblue
4. Deen Supermarkten
5. De Tuinen
6. KARWEI
7. Paradigit
8. Pets Place
9. Rivièra Maison
10. Shuz by Schmit
11. V&D
12. Watch

Beste Zelfstandige Winkel
1. Blaauw Woonidee (Jubbega)
2. Stijlmodehuis Blijdesteijn (Tiel)
3. Maggy’s Mode (Bunschoten-Spakenburg)
4. Roma Lingerie (Soest)
5. Mooi ben jij! (Doetinchem)

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!