Record aantal auto’s op krediet

Nederlandse consumenten kopen steeds vaker een auto op afbetaling. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek reden er in april 149 duizend mensen rond in een auto op afbetaling. Deze auto-leningen zijn samen goed voor een recordbedrag van 1,3 miljard euro. Per auto is er negenduizend euro geleend, een lager bedrag dan in 2010, toen er per auto meer dan tienduizend euro werd geleend.

Het recordaantal auto’s op krediet is vooral toe te schrijven aan verkoopacties van dealers en importeurs. Veel dealers bieden te mogelijkheid om bij aanschaf de helft te betalen en het resterende bedrag een aantal jaar later. Over dit bedrag wordt geen rente berekend. “Dit is een goed werkend instrument gebleken om consumenten te verleiden tot aanschaf over te gaan”, zo meldt een woordvoerder van SEAT-importeur Pon. “Veel mensen komen een bepaald bedrag tekort om de auto te kopen die ze willen. Zo’n constructie is dan een renteloze oplossing.”

Het aantal klanten dat door deze 50/50-deal in de problemen komt blijft gering, zo verwacht SEAT. “Er zitten geen haken en ogen aan. De catalogusprijs gaat daadwerkelijk door midden. Bovendien wordt er gekeken of kopers geen notering bij het BKR hebben”, aldus de woordvoerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!