Lichte omzetstijging voor Primera

Primera heeft haar omzet in het eerste halfjaar met 0,2 procent zien groeien. De winkelketen wist dalende loterij omzetten te compenseren met een sterke omzetontwikkeling tijdens Moederdag en Vaderdag.

Het assortiment cadeaukaarten liet een stijging van 66 procent zien ten opzichte van de eerste zes maanden van 2011. Bij het assortiment boeken werd een daling van acht procent geboekt. De verkoop van kantoorartikelen steeg met één procent, terwijl de tabaksomzet met twee procent toenam. Ook de verkoop van tijdschriften en wenskaarten liet een groei van één procent zien. Bij tijdschriften komt dit vooral door speciale uitgaven rondom het EK.

In het eerste halfjaar van 2012 werden fors minder loten verkocht. De totaalgroep loterijen had te maken met een omzetdaling van elf procent. Deze daling is te verklaren door de hoge jackpotstanden in het eerste halfjaar van 2011. In het tweede halfjaar van 2012 wordt een positieve ontwikkeling verwacht, mede door een extra trekking van Staatsloterij in oktober en een vernieuwde marketingcampagne van Miljoenenspel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!