Etailers trekken naar grensgebieden met voorraad

Steeds meer grote webwinkeliers slaan hun voorraden op in grensgebieden. Dat constateert logistiek hoogleraar Kees Jan Roodbergen, aldus Twinkle Magazine online. Onlangs opende het Amerikaanse koeriersbedrijf UPS een nieuw logistiek centrum in Venlo, wat de stad, volgens de hoogleraar, sterkt in zijn economische toekomst. 

'Webshops groeien naar steeds grotere distributiecentra en ze proberen vaker meerdere landen vanuit een punt te bedienen", aldus Roodbergen. "Vanuit Venlo is het bijvoorbeeld veel makkelijker om op het Duitse distributienetwerk van de pakketbezorgers aan te haken." Daarnaast zijn ook België en Frankrijk goed te bereiken.

Volgens Roodbergen staat cross-border e-commerce nog in de kinderschoenen en wordt er een flinke sprong gemaakt door onder andere de mogelijkheid te ontwikkelen dat e-shoppers met één winkelwagentje en één login bij alle verschillende webshops terecht kunnen. "Dat is niet van vandaag op morgen geregeld, onder meer omdat de privacy goed geregeld moet zijn. We verwachten nu dat het in 2013 beschikbaar komt voor de consument. Dit alles biedt weer nieuwe kansen voor Venlo."

Vastgoedfonds Goodman ontwikkelt de nieuwe locatie voor UPS. Zelf heeft het koeriersbedrijf zijn zinnen gezet op de overname van TNT Express, waarop het een aantal weken geleden een bod uitbracht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!