Definitief einde voor Super de Boer

De laatste Super de Boer-vestiging sloot afgelopen zaterdagmiddag zijn deuren. Met het einde van de Super de Boer-vestiging in het Gelderse Dreumel, de plaats waar morgen een Jumbo-vestiging opent, is de mogelijk grootste ombouwoperatie in de geschiedenis van de Nederlandse supermarktindustrie afgerond.

De nieuwe Jumbo-vestiging in Dreumel is de laatste in een reeks van 175 naar de Jumbo-formule omgebouwde filialen. Beide supermarktketens brachten begin september 2009 naar buiten dat er sprake was van een eventuele overname. Het betrof een overname van ongeveer driehonderd winkels, waar Jumbo een bod op deed van 480 miljoen euro.

De supermarktformules gingen begin september een exclusiviteitsperiode van ongeveer een maand aan. In oktober 2009 nam Jumbo Super de Boer over van Casino voor 552,5 miljoen euro. In 2010 liet Jumbo weten 175 van de ruim driehonderd Super de Boer-winkels om te bouwen, de rest werd doorverkocht.

Met de sluiting van de laatste winkel is na veertien jaar een einde gekomen aan supermarktformule Super de Boer. Tevens zijn met de sluiting de namen De Boer en Super uit het supermarktlandschap verdwenen. De sluiting betekent voor Jumbo het begin van de volgende ombouwoperatie, waarbij de C1000-winkels omgebouwd worden naar de Jumbo-formule.

Na overname van C1000 bezit Jumbo een marktaandeel van 23 procent en de formule is daarmee na Albert Heijn, dat een marktaandeel heeft van 33 procent, het grootste supermarktconcern van Nederland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!