Schikking Van Heelsbergen 'geen schuldbekentenis'

Slechte fiscale adviezen maakten de schikking van 2,5 miljoen die Hans van Heelsbergen trof met de Belastingdienst onontkoombaar. Beschuldigingen van fraude legt de man achter de failliete textielsuper Hans Textiel naast zich neer. "Het interesseert me niet wat andere mensen denken, maar ik heb geen fraude gepleegd", zegt hij maandag in Het Financieele Dagblad.

Door de adviezen vormde de J.M. Van Heelsbergen Holding voor de Belastingdienst al vele jaren een eenheid met Hans Textiel. "Al had ik gelijk gekregen van de rechter en had ik mijn rechten mogen opeisen, dan had ik het geld meteen weer naar de Belastingdienst kunnen overmaken om de schuld van Hans Textiel af te betalen", meent Van Heelsbergen.

De advocaat van de ondernemer stuurde aan op een rechtszaak, maar daar had de ondernemer geen trek in. "Waarom zou ik? Ik wil het achter me laten. Bovendien kan ik mezelf nog altijd in de spiegel aankijken."

Vlak voor Hans Textiel in mei 2011 failliet ging, vestigde Van Heelsbergen via een andere bv pandrechten op de boedel van Hans Textiel. Daardoor werd de Rotterdammer de voornaamste schuldeiser van zijn eigen winkelketen. Hoewel de curator faillissementsfraude vermoedde, was er volgens de ondernemer helemaal geen aanleiding te denken dat Hans Textiel failliet zou gaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!