Verlies V&D in eerste jaar onder Sun Capital

Warenhuisketen V&D heeft rode cijfers geschreven in het eerste volledige jaar onder de nieuwe moedermaatschappij Sun Capital. Het nettoverlies van het boekjaar dat afliep op 28 januari was zeven miljoen euro. De omzet van 62 vestigingen was 648 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag van V&D, meldt Het Financieele Dagblad.

Het nu verschenen jaarverslag is het eerste waarin V&D een volledige boekjaar rapporteert onder Sun Capital. In het najaar van 2010 nam het Amerikaanse private-equityhuis de formule over van Maxeda voor naar schatting zeventig miljoen euro.

De vermogenspositie van de winkelketen kalft af door de verliezen. Het eigen vermogen als percentage van het balanstotaal nam af tot 14,3 procent. Een jaar eerder was de solvabiliteit nog 17,2 procent.

V&D wijt de verliezen aan moeilijke marktomstandigheden, door historisch laag consumentenvertrouwen. Hierdoor moest V&D begin dit jaar heronderhandelen over zijn financiële convenanten. Deze zijn ondertussen succesvol afgerond, aldus het jaarverslag.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!