EBay wil wetgeving beïnvloeden

Ebay spoort Amerikaanse consumenten aan een petitie te tekenen tegen de beperking op de verkoop van spullen uit het buitenland. Dat meldt Internetretailer.com.

Het hooggerechtshof in de Verenigde Staten spreekt zich dit najaar uit over een zaak die de verkoop van in het buitenland gekochte spullen aan banden moet leggen. De zaak gaat over een verkoper op eBay die in Thailand afgeprijsde boeken kocht, en deze vervolgens in de VS verkocht. Hij werd vervolgens aangeklaagd door uitgeverij John Wiley & Sons voor het overtreden van de copyright. De rechtbank stelde John Wiley & Sons in het gelijk en besloot dat de eBay-verkoper een schadevergoeding van 600 duizend  euro moest betalen, waarop de verkoper in hoger beroep ging.

De wet rondom copyright in de VS staat momenteel toe dat een consument, nadat hij een product legaal van de copyright houder heeft gekocht, het product zonder toestemming mag verkopen of weggeven. Als het hooggerechtshof besluit deze wet te wijzigen, zal dat grote gevolgen hebben, zo schrijft eBay op haar website. “Dit heeft invloed op producten die we elke dag gebruiken, van boeken tot telefoons. Leveranciers blijven eigenaar van een product, terwijl het al lang door iemand anders is gekocht. Wanneer je een aankoop doet op eBay, moet je in staat zijn om het te verkopen of weg te geven.”

De petitie waar eBay op haar website naar verwijst is van Citizens for Ownership Rights, een groep zich bezig houdt met digitale rechten. De groep wil de petitie uiteindelijk aan president Obama overhandigen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!