Walmart niet langer 's werelds grootste

Walmart is niet langer het grootste bedrijf ter wereld. Het Amerikaanse retailconcern heeft zijn koppositie in de Global 500-lijst van het Amerikaanse blad Fortune afgestaan aan de Brits-Nederlandse olieproducent Royal Dutch Shell en staat nu op de derde plek. Ahold zakte in het overzicht van vijfhonderd grootste industriële ondernemingen van plaats 219 naar 243.

Hoewel Walmart zijn omzet met zes procent zag stijgen tot 446,95 miljard dollar, werd het Amerikaanse winkelbedrijf naast Shell ook voorbijgestreefd door oliebedrijf Exxon Mobile. Carrefour uit Frankrijk en het Britse Tesco zijn de eerstvolgende retailers op respectievelijk plaats 39 en 59. Amazon.com is de eerste etailer in het overzicht, met plaats 206.

De vijfhonderd bedrijven in de lijst behaalden een gezamenlijke omzet van 29,5 biljoen dollar, 13,2 procent meer dan in 2010. De totale winst steeg naar 1,6 biljoen dollar. Van de vijfhonderd ondernemingen zijn er 132 gevestigd in de Verenigde Staten. China heeft 73 bedrijven in het overzicht, Japan 68. De lijst telt 161 Europese bedrijven. In totaal staan er twaalf deels of geheel Nederlandse bedrijven in de toonaangevende rangschikking.

Klik hier voor het volledige overzicht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!