Apple wil geen groen keurmerk meer

Apple laat zijn producten niet meer certificeren door Electronic Product Environmental Tool (EPEAT). Het technologiebedrijf heeft zelfs 39 producten uit het EPEAT-register laten terugtrekken. Dat meldt ceo Robert Frisbee
van het keuringsbedrijf dat de effecten van producten op het milieu in kaart brengt. 

De Amerikaanse onderneming voldoet niet meer aan de EPEAT-richtlijnen door de manier waarop hun producten in elkaar zitten. EPEAT eist dat producten makkelijk gedemonteerd kunnen worden, om giftige stoffen en zeldzame metalen eenvoudig te kunnen scheiden van de rest van het afval. De iPhone, iPad en Macbook Pro Retina bestaan uit onderdelen die aan elkaar zijn gelijmd of gesoldeerd.

Apple meldde voorheen prominent op zijn website dat Apple-producten de hoogste EPEAT-scores behaalden. Het is dan ook opvallend dat de retailer uit de EPEAT-group stapt. Dit kan grote gevolgen hebben voor de verkopen van Apple.

Veel grote bedrijven en overheidsinstellingen, voornamelijk in de Verenigde Staten, hechten waarde aan het EPEAT-keurmerk. Deze organisaties kiezen vaak alleen producten die in EPEAT-testen een hoge beoordeling hebben gekregen. Zij zullen hierdoor in de toekomst mogelijk niet voor Apple kiezen. De Amerikaanse overheid eist dat 95 procent van de elektronica voorzien moet zijn van het keurmerk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!