‘Jumbo weigert pensioentekort SdB-fonds te betalen’

Jumbo weigert het ontstane pensioentekort van het pensioenfonds van Super de Boer te betalen. Dat beweert vakbond FNV. Het gaat om een bedrag van 23 miljoen euro. Volgens het pensioenfonds is Jumbo verplicht om het geld bij te storten nadat het concern de SdB-formule overnam.

Het is de tweede keer dat het pensioenfonds en Jumbo in de clinch liggen. In 2008 speelde er een conflict dat werd opgelost met een achtergestelde lening van tien miljoen euro met een looptijd van twaalf jaar. “Het pensioenfonds zit nu opnieuw in de problemen met een dekkingsgraad van 94 procent”, vertelt bestuurder Murat Sekercan van FNV Bondgenoten. “Die moet volgens de eisen van toezichthouder DNB minimaal 105 procent bedragen.” Om dit gat te overbruggen is een bedrag van 23 miljoen euro nodig. “Het fonds heeft tot eind 2012 om hiervoor een plan in de dienen”, zegt Sekercan.

Volgens de bestuurder van de vakbond beroept het pensioenfonds zich op een bijstortingsverplichting van Jumbo, afgesproken bij de overname van Super de Boer. Als Jumbo niet aan zijn verplichtingen voldoet, kunnen de pensioendeelnemers rekenen op een korting van zeven procent op het pensioen of de pensioenrechten, meent de vakbond.

Sekercan is van mening dat Jumbo over voldoende financiële middelen beschikt om wel te betalen. “Als het supermarktconcern er slecht voor zou staan hadden we echt niet vastgehouden aan de verplichte storting”, zegt hij. Jumbo gaf gisteren aan dat er momenteel overleg plaatsvindt omtrent de kwestie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!