Curator bevestigt doorstart Sabon

Het failliete Sabon maakt een doorstart gesteund door een groep investeerders, maar zonder oprichter Bob Ultee. Dat maakte curator Evert-Jan Heijnen bekend in een geschreven verklaring. De zeepwinkels werden gisteren weer geopend.

Heijnen wist overeenstemming te bereiken met investeerders, huisbank ABN Amro en licentiegever Sabon Israël over een doorstart van een groot gedeelte van de activiteiten. “Met het bereiken van een overeenstemming over de doorstart is in ieder geval een aanzienlijk deel van de werkgelegenheid gered”, zegt curator Heijnen.

Hoeveel van de 56 Sabon-winkels overblijven moet de komende weken duidelijk worden. De doorstart wordt naar verwachting in de laatste week van juli afgerond. Welke investeerders verder willen met Sabon wordt nog niet bekendgemaakt. Volgens Heijnen gaat het om partijen met een ruime ervaring in de retailbranche.

De curator vertelt dat er voor oprichter Bob Ultee geen rol is weggelegd in de doorstart van het zeepconcern. Sabon viel tot nu toe onder het aan de Amsterdamse beurs genoteerde beleggingsfonds BrandFunding, waar Ultee de leiding heeft. Alleen de rechtbank moet nog goedkeurig geven voor een doorstart van Sabon Nederland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!