Neckermann vraagt mogelijk uitstel betaling aan

Neckermann vraagt mogelijk deze week uitstel van betaling aan. Het voormalige postorderbedrijf kan werknemers bij de reorganisatie geen ontslagvergoeding bieden.

Het Duitse concern en zijn werknemers komen niet tot overeenstemming over de voorwaarden voor een massaontslag. “Het voortbestaan van het bedrijf is in gevaar en mogelijke investeerders worden afgeschrikt”, geeft Neckermann aan in een verklaring. Uitstel van betaling wordt mogelijk deze week nog aangevraagd als er niet snel een oplossing wordt gevonden. Dat geven verschillende bronnen aan in de Frankfurter Allgemeine Zeiting.

Het probleem zit in de koerswijziging van het bedrijf. Neckermann is te lang actief geweest als postorderbedrijf en heeft zich onvoldoende gericht op internet. Daar wil de directie verandering in brengen. Het bedrijf kondigde eerder dit jaar aan te stoppen met het uitgeven van catalogi. Ook werd de eigen textielproductie gestaakt. Deze strategische wijziging kost 1.380 mensen hun baan. Op dit moment telt Neckermann 2.400 werknemers. De ontslagen zullen vallen onder medewerkers van de eigen textiellijnen en een magazijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!