'Ahold-concurrent Supervalu in etalage'

De Amerikaanse supermarktketen Supervalu overweegt een volledige of gedeeltelijke verkoop van zijn winkels, vanwege tegenvallende resultaten. Dat liet het supermarktconcern woensdag weten bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Supervalu is een van de grootste concurrenten van Ahold in de VS.

Het gaat dan waarschijnlijk om Albertsons-winkels, die het supermarktconcern in 2006 overnam. Dat gaf ceo Craig Herkert aan. Supervalu laat weten alle strategische opties te overwegen. Ceo Craig Hekert vertelde dat het bedrijf overweegt de Albertsons-winkels te verkopen en te stoppen met het uitkeren van een kwartaaldividend.

Albertsons heeft het zwaar met concurrenten als Walmart en Costco. Ook Supervalu-discounter Save-a-Lot leidt onder de zware marktomstandigheden in de VS. Eerder nam Supervalu al maatregelen door 2.500 van de 140.000 medewerkers van de Albertsons-keten te ontslaan. Tevens kondigde de supermarktholding een besparingsplan van tweehonderd miljoen euro aan.

Supervalu is met meer dan vierduizend winkels een belangrijke concurrent van Ahold, dat meer dan de helft van zijn inkomsten uit de Amerikaanse markt haalt. Rabobank meldde dat er geruchten gaan dat branchegenoot Kroger een bod heeft gedaan op de Supervalu-ketens. Volgens de bank is dat een ‘negatief scenario’ voor Ahold.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!