‘M-commerce gaat flink groeien’

De Europese verkopen via smartphones zullen over vijf jaar goed zijn voor 6,8 procent van de totale retailmarkt. Dat blijkt uit cijfers van Forrester Research. In m-commerce, tablets niet meegerekend, zal dan 19,25 miljard euro omgaan, zo voorspelt het onderzoeksbureau. Vooral producten als boeken, muziek, dvd’s en tickets worden via smartphones gekocht.

Forrester denkt dat er voor de mobiele telefoon een grote rol is weggelegd bij het doen van aankopen. “Bepaalde productgroepen worden nu zelden via de mobiele telefoon verkocht. Dat zal in de toekomst veranderen”, aldus Forrester-analist Martin Gill. “Consumenten raken vertrouwd met m-commerce en mobiele sites worden gebruiksvriendelijker. Mobiele apparaten zullen niet alleen omzet wegsnoepen van andere kanalen, maar ook voor extra retailomzet zorgen. De smartphone leent zich namelijk uitstekend voor het doen van goedkopere impulsaankopen.”

De Europese consument zal over vijf jaar voor 227 euro via zijn mobiele telefoon kopen, terwijl dat bedrag vorig jaar op 201 euro lag. Forrester verwacht dat vooral de groei van het aantal shoppers voor een stijging in de mobiele omzet zal zorgen. In 2017 zullen 79 miljoen Europeanen een mobiele aankoop doen, tegenover 7,6 miljoen in 2011.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!