'Ontslagvergoeding Neckermann.com niet hoog genoeg'

De tien miljoen euro ontslagvergoeding die Neckermann.com zijn Duitse werknemers biedt, is niet hoog genoeg. Dat vinden de Duitse vakbonden. 

Neckermann.com wil overstappen op een volledig digitale koers. Omdat de postorderkant van het bedrijf zijn deuren sluit, verdwijnen 1380 van de 2400 banen. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot. Vorige week werd er gespeculeerd over een mogelijke uitstel van betaling en zelfs een eventueel faillissement.

Eigenaar Sun Capital deed gisteren het voorstel om de gedupeerde werknemers een afvloeiingsregeling van in totaal tien miljoen euro te bieden en hen tot eind dit jaar in dienst te houden. De werknemers gingen echter niet akkoord met dit bod. De onderhandelingen lijken hiermee op slot te zitten, aangezien Sun Capital Neckermann niet meer financiële ruimte wil geven.

In Nederland worden tussen de 150 en vijfhonderd personeelsleden van Neckermann ontslagen. Het personeel van Neckermann in Sint Jansteen en Terneuzen wacht voorlopig op bericht van het Duitse hoofdkantoor.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!