Neckermann vraagt uitstel betaling aan

Neckermann heeft gisteren, woensdag 18 juli, uitstel van betaling aangevraagd bij een rechtbank in Frankfurt. Het Duitse postorderbedrijf kan eigenaar Sun Capital niet overtuigen dat de reorganisatieplannen genoeg zijn voor een gezond bedrijf. Dat meldt persbureau AP.

De directie van Neckermann bereikte gisteren een overeenkomst met de ondernemingsraad en de vakbonden. De partijen werden het eens over een sociaal plan voor de werknemers die hun baan kwijtraken. Voor de Amerikaanse investeerder Sun Capital gaat dat plan echter te ver.
Vorige week was Sun Capital bereid 25 miljoen euro in de redding van Neckermann te steken. Maar zij wil dat geld niet steken in een sociaal plan. Daarop staakte de Duitse dienstenbond Verdi het overleg, dat 17 juli werd hervat en tot een akkoord kwam.

In april kondigde Neckermann een reorganisatie aan die 1380 van de 2400 Duitse werknemers hun baan zou kosten. In Nederland en België zouden 150 van de 490 banen verdwijnen. Het postoderbedrijf wilde een nieuwe start maken en zich gaan richten op e-commerce. Sun Capital was daarom bereid 25 miljoen euro extra te investeren. Het compromis dat Neckermann gisteren trof met de ondernemingsraad en vakbond Verdi betekende voor Sun een investering van zestig miljoen euro. Daar is het Amerikaanse bedrijf niet toe bereid.

Het moederbedrijf gaf aan alle opties om het bedrijf te redden te onderzoeken, maar een uitstel van betaling lijkt volgens de investeerder nu ‘onvermijdelijk’. Hoe de toekomst van Neckermann eruit zal zien, hangt af van de curator. Die gaat de komende weken op zoek naar nieuwe investeerders die het bedrijf willen overnemen. Dit kan leiden tot een doorstart. Lukt dit niet, dan is het einde oefening voor Neckermann.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!