‘Emté verslaat de markt met groei’

Supermarktketen Emté bereikte het eerste halfjaar van 2012 een omzetgroei van 2,3 procent. Hiermee groeit de formule harder dan de markt, meent moederbedrijf Sligro. Eind van dit jaar opent daarnaast het eerste afhaalpunt van Emté, dat sinds begin dit jaar bezig is met het opzetten van een e-commerce strategie.

“Op basis van de cijfers van drie onderzoeksbureaus schatten wij dat de markt in het eerste halfjaar met ongeveer 1,5 procent is gegroeid. Daarmee heeft Emté de markt verslagen”, analyseert Sligro. De autonome omzet van foodservice groeide met 1,8 procent, terwijl de markt kromp met twee procent. Ook hier wint Emté volgens Sligro dus marktaandeel.

Eind 2012 wil Sligro het eerste Emté afhaalpunt openen. Hier kunnen klanten boodschappen die ze online hebben besteld, oppikken. Die afhaalpunten komen niet bij de Emté-supermarkten of groothandels van Sligro. “Het is veel logischer om dat te doen op plekken waar veel mensen langsrijden”, geeft Sligro-ceo Koen Slippens aan bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Sligro neemt voor het ontwikkelen van de e-commerce activiteiten van Emté een minderheidsbelang in een aparte start-up. Slippens wilde de naam niet noemen. “Het bedrijf bestaat net officieel, maar heeft nog geen pakje boter verkocht.” Tijdens de jaarcijferpresentatie in januari gaf de topman al aan bezig te zijn met een online verkoopkanaal voor Emté, maar dat het opzetten daarvan tijd kost. “Zoiets speel je niet klaar in een half jaar.”

Sligro Food Group verwacht over heel 2012 een nettowinst te realiseren van ongeveer 65 miljoen euro ten opzichte van 78 miljoen in 2011. “De financiële positie van is onverminderd sterk”, is de groothandelaar van mening.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!