'Ellende vastgoedsector overdreven’

Er is nauwelijks sprake van leegloop in populaire winkelstraten. De berichten over de ellende in de Nederlandse vastgoedsector zijn dan ook overdreven, meldt Taco de Groot, topman van het beursgenoteerde vastgoedbedrijf Vastned Retail, in de zaterdageditie van De Telegraaf.

De zaken van Vastned Retail gaan volgens De Groot nog steeds goed in populaire winkelstraten waar Vastned zich op focust, zoals de Kalverstraat en de Leidsestraat in Amsterdam of de Oudegracht in Utrecht. De helft van de portefeuille van Vastned bestaat uit beleggingen in ‘high street-locaties’. De vastgoedinvesteerder wil dat aandeel laten groeien naar 65 procent.

De kantorenmarkt heeft het volgens De Groot wel moeilijk, ‘maar zelfs in deze tijd is meer dan tachtig procent van de kantoorruimte bezet’.

De topman zegt zich geen zorgen te maken over de grote blootstelling van Vastned aan het met problemen worstelende Spanje. Van de 2,1 miljard euro aan vastgoedbeleggingen heeft de investeerder zo’n negentien procent in het Zuid-Europese land gestoken. "De consument blijft komen naar binnenstedelijke winkels, en bovendien: Spanje gaat zich uit de crisis vechten", zegt hij.

Lees ook: ‘Einde aan stijging winkelleegstand’

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!