IKEA past augmented reality toe in catalogus

De nieuwe IKEA-catalogus wordt ook in Nederland gekoppeld aan augmented reality-applicatie. Consumenten kunnen via de app driedimensionale beelden bekijken en meer informatie opvragen over producten. Dit maakte IKEA vrijdag bekend in de Verenigde Staten.

Eind augustus wordt de papieren catalogus in Nederland verzonden. Bepaalde pagina’s in de papieren catalogus worden van een icoontje voorzien, dat lezers met hun smartphone of tablet kunnen scannen. Via de app kunnen klanten extra informatie krijgen over een product, video’s en driedimensionale beelden van producten bekijken en gebruiksaanwijzingen opvragen. Wereldwijd worden 211 miljoen catalogi uitgebracht.

In Nederland kunnen consumenten nog niet online bestellen bij IKEA. Alleen IKEA BUSINESS handelt in ons land weborders af. Mark Ogertschnig, corporate communicatiemanager IKEA Nederland, laat weten dat IKEA zich in Duitsland en Groot Britannië bezighoudt met e-commerce initiatieven. Hij zegt dat nog niet duidelijk is wanneer IKEA in Nederland met e-commerce begint.

Het Zweedse meubelwarenhuis legt in een video de mogelijkheden van de applicatie uit. Deze is te zien op de Facebookpagina van RetailNews.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!