Omzetgroei kleine webwinkeliers remt af

Kleine webwinkels zien hun omzet minder hard groeien. In het eerste semester van 2011 behaalden zij nog elf procent omzetgroei tegenover vier procent dit jaar. Dat blijkt uit een halfjaarlijks onderzoek van Mijnwebwinkel.nl, aanbieder van webwinkelsystemen in Nederland.

Over heel 2012 stellen de online verkopers hun groeiverwachting bij van tien naar zes procent. De webwinkeliers zijn van mening dat de crisis en het geslonken consumentenvertrouwen de oorzaak zijn van de tegenvallende cijfers. Vorig jaar leken deze factoren nog aan de online markt voorbij te gaan.

De webwinkeliers hopen dat het slechte weer de schade enigszins beperkt. In juni ging de verkoop dan ook beter dan in dezelfde maand in 2011. Normaal is de zomer juist de slechtste tijd voor webwinkels in Nederland. Volgens Alex Pansier, eigenaar van Mijnwebwinkel.nl, zit er nog steeds voldoende groeipotentie in de e-commerce sector. “Het internet zal de komende jaren een steeds grotere rol gaan spelen in het aankoopproces van de consument”, stelt hij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!