Marqt verdubbelt aantal vestigingen

Supermarktketen Marqt wil nog voor het einde van het jaar vier nieuwe filialen openen. Dat is een verdubbeling van het huidige aantal vestigingen van de keten. Het eerste filiaal wordt dit najaar in Rotterdam geopend.

Marqt stelt dat de groeiende belangstelling voor duurzame producten ten grondslag ligt aan de uitbreiding van de keten. “Hoewel huishoudens meer dan ooit op het budget letten, wordt toch steeds vaker gekozen voor producten die met respect voor natuur, dier en mens worden gemaakt”, zegt oprichter Quirijn Bolle.

De keten meldt bovendien de bedrijfsvoering de afgelopen jaren sterk te hebben verbeterd. Zo is de logistiek efficiënter, het assortiment uitgebreider en de prijsafstand tot reguliere producten verkleind. De gemiddelde verkoopprijzen van producten liggen momenteel dertig procent lager dan ten tijde van de oprichting. “De prijsstelling voor winkels als de onze is goed uit te leggen en wordt geaccepteerd. Desondanks blijven we toch scherp op de kostprijs. In sommige producten zijn we zelfs goedkoper dan reguliere supermarkten, omdat we werken met lokale telers.“

Marqt is momenteel actief met twee vestigingen in Amsterdam, een in Haarlem en een in Den Haag.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!