Coolblue vergroot opslagcapaciteit

Coolblue breidt zijn opslagcapaciteit uit met een nieuw distributiecentrum. In november wil de online verkoper een ‘tweede schuur’ in gebruik nemen in Tilburg.

Het nieuwe magazijn van Coolblue heeft een oppervlak van tienduizend vierkante meter. Nog geen twee jaar geleden opende de webwinkel een nieuw distributiecentrum van vijfduizend vierkante meter in Capelle aan den IJssel. De extra opslagruimte die het bedrijf per november wil gaan huren is nodig, omdat Coolblue steeds meer producten verkoopt in steeds meer verschillende categorieën.

Sinds april heeft Coolblue ook printers, tuinartikelen en gereedschap en televisies in het assortiment. Deze grote producten wil het bedrijf in het nieuwe magazijn opslaan. “We houden dan ruimte over om ook andere grote producten te herbergen”, vertelt mede-eigenaar en directeur Paul de Jong. “We hebben wel een lijstje met nieuwe categorieën paraat, maar daar kan ik verder niet op ingaan.”

Uiteindelijk wil Coolblue met één magazijn gaan werken, omdat dit de meeste schaal- en kostenvoordelen oplevert. “Een samenvoeging op de langere termijn is zeker mogelijk”, zegt De Jong. “Maar het is nog niet zo lang geleden dat we flink hebben geïnvesteerd in Capelle. Voorlopig kunnen we weer een paar jaar vooruit.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!