Asda krijgt groen licht voor inhalators

Britse astmapatiënten kunnen hun inhalator voortaan halen bij supermarktketen Asda. De inhalators waren voorheen alleen bij de huisarts of apotheker verkrijgbaar. Asda heeft haar apothekers nu zo opgeleid dat ook zij de apparatuur aan de man mogen brengen.

“De dienst is ontworpen voor het gemak van klanten, maar wordt wel goed in de gaten gehouden”, zegt Faisal TUddy, apotheker bij Asda. Hij doelt daarmee op de maatregel dat er slechts twee inhalators tegelijk kunnen worden aangeschaft. Klanten moeten tenminste acht weken met deze expemplaren doen, zodat zeker is dat mensen de inhalators niet te veel gaan gebruiken. Om te onderzoeken of de patiënten wel aan de eisen voor een inhalator voldoen, moeten zij bovendien een medische vragenlijst invullen. “Al onze apothekers zijn opgeleid en weten dat ze de inhalators alleen mogen verkopen als er de juiste zorg bij geleverd wordt", aldus Tuddy.

Als de proef bij Asda succesvol blijkt, bestaat de kans dat de inhalators binnenkort ook bij Nederlandse supermarkten verkocht mogen worden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!