Autodealer minder in trek bij particulier

Particulieren kopen hun auto steeds minder vaak bij de autodealer. Uit cijfers van het economisch bureau van ING blijkt dat het aantal registraties van nieuwe personenauto’s door particulieren in de eerste zes maanden met 15,5 procent is gedaald ten opzichte van vorig jaar.

Deze afname is volgens de economen te wijten aan stijgende kosten voor auto’s en de geplande afschaffing van de onbelaste kilometervergoeding.

Juni was echter wel de beste verkoopmaand ooit voor autoverkopers, aangezien dit de laatste maand was van gunstige fiscale maatregelen voor veel zuinige auto’s. Er werden in die maand 77 duizend auto’s verkocht. Slechts elf procent hiervan was voor particulieren, de rest van de auto’s waren bestemd om te leasen.

Ook tweedehands auto’s worden minder makkelijk aan de man gebracht, meldt het economisch bureau. ING verwacht dat de autobranche het de rest van het jaar nog moeilijk gaat krijgen. De branche kon eerder het hoofd boven water houden door een hoge hoeveelheid zakelijke registraties, maar dat gaat naar verwachting flink afnemen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!