Docdata: ‘Magazijnmedewerkers Zalando niet slecht behandeld’

Docdata wijst de beschuldigen over ‘slechte arbeidsomstandigheden’ voor Zalando-medewerkers van de hand. Het logistieke bedrijf zegt reeds verbeteringen door te hebben gevoerd.

De Duitse tv-zender ZDF zond vorige week de reportage ‘Genadelos billig’ uit. In de documentaire was te zien dat het personeel in het Docdatamagazijn in Grossbeeren, van waaruit Zalando orders worden verzonden, werkt voor weinig geld onder grote druk. De sanitaire voorzieningen laten in de docu te wensen over en de werknemers kunnen persoonlijk bezittingen niet goed opbergen. Zalando wees Docdata als schuldige aan voor de misstanden.

“Enkele keren ontstond in deze ZDF uitzending de indruk dat we onze medewerkers slecht zouden behandelen”, zegt Docdata. “Deze beschuldigingen wijzen wij van de hand. We werken er voortdurend aan om onze medewerkers een prettige werkomgeving te bieden en te motiveren.”

Docdata geeft aan inmiddels een aantal problemen te hebben aangepakt. Zo zijn de ‘frequentie en de omvang van het reinigen van sanitaire voorzieningen opgevoerd’ en is afsluitbare opbergruimte uitgebreid. Uitbreidingen van sanitair en sociale ruimtes worden momenteel onderzocht. “Wij nemen de aan onze bedrijfsactiviteiten gerelateerde aandachtspunten zeer serieus en zullen deze voor zover terecht snel en adequaat oplossen”, laat Docdata weten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!