Britse detailhandel profiteert niet van Spelen

De Britse detailhandel lijkt niet te profiteren van de Olympische Spelen. Een opleving van de omzet bleef vorige maand uit. Naar verwachting van de BRC-KPMG-detailhandelsmonitor zal dit tijdens de Spelen zo blijven.

De verkopen in de Britste detailhandel stegen vorige maand met 0,1 procent vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. In juli 2011 steeg de omzet nog met 0,6 procent. Voedsel- en drankzaken profiteerden als enige wel van het sportevenement. Ondernemers in deze sector zagen de verkopen in de laatste week van juli flink stijgen.

Consumenten bereiden zich met deze inkopen voor op de Olympische feesten, stelt de detailhandelsmonitor. “De opsteker voor de voedselzaken tegen het einde van de maand was niet genoeg voor de gehele sector”, laat Stephen Robertson van het British Retail Consortium weten.

Vooral winkels in het Londense centrum hebben het zwaar te verduren nu klanten de stad zoveel mogelijk mijden, schetst Helen Dickinson, partner en hoofd retail bij KPMG. “Het ligt voor de hand dat iedere glimp van voordeel die de Spelen nog brengen, van korte duur zal zijn.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!