De slager verdwijnt in rap tempo uit het Nederlandse straatbeeld. De laatste vijf jaar sloten wekelijks twee slagerijen hun deuren. Volgens Cees Buys, deskundige in bedrijfsopvolging, ligt in ketenvorming de oplossing.
Onder aanvoering van Buys willen private investeerders slagerijen opkopen, er één keten van maken en zo besparen op de back office. Tegelijkertijd moeten de slagers beter en lekkerder vlees gaan verkopen.
Volgens Buys is de huidige generatie die op de arbeidsmarkt komt een belangrijke reden voor de huidige ontwikkelingen in de slagersbranche. Die loopt niet meer warm voor een levenlang hetzelfde werk. Ook de vergrijzing is een punt van zorg in de sector.
Nederland telde in 2007 nog 2480 slagerijen, terwijl dat er nu nog zo'n tweeduizend zijn. De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) zet alles op alles om het tij te keren. En volgens de organisatie lukt dat steeds beter, 'het aantal slagerijen loopt momenteel minder hard terug'.
'Keten redding voor slager'
Gepubliceerd op 10 augustus 2012 om 00:00
Reacties 0