Visconsumptie neemt af

De Nederlandse visconsumptie is in de eerste helft van dit jaar met drie procent gedaald. In de eerste zes maanden van 2012 werd 26,8 miljoen kilo vis gegeten, bijna een miljoen kilo minder dan in diezelfde periode in 2011. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau GfK.

Er was sprake van een lagere aankoopfrequente en een afname in het aantal consumerende huishoudens. Een Nederlander eet gemiddeld 3,4 kilo vis per jaar, terwijl dat vorig jaar 3,6 kilo was. De huidige recessie zou de thuisconsumptie van vis-, schaal-, en schelpdieren negatief hebben beïnvloed.

Het Nederlands Visbureau hoopt de consument door promoties weer aan een visje te krijgen. “Vis eten is gezond, het Voedingscentrum raadt niet voor niets aan twee keer per week vis te eten. Daar willen we graag wat aan doen”, zegt Agnes Leewis van het Nederlands Visbureau. “Met promotieactiviteiten willen we consumenten laten weten dat vis, schaal- en schelpdieren niet alleen lekker zijn, maar ook gezond en vooral ook eenvoudig om zelf te bereiden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!