'Geduld noodzaak in Afrikaanse retail'

Afrika is het nieuwe China, repte Newsweek. Het NRC Handelsblad concludeerde onlangs dat 'wie geld wil verdienen, in Afrika moet zijn'. Westerse winkelketens ruiken hun kansen, terwijl lokale retailers zich ontwikkelen tot sterke spelers. Geduld is echter noodzaak op de Afrikaanse retailmarkt, stelt retailanalist Cedric Bra van Euromonitor International in het septembernummer van RetailTrends.

In deel zes van de serie 'Retail in opkomende markten' wordt een beeld geschetst van de huidige retailmarkt in Sub-Sahara Afrika, in de volksmond ook wel 'zwart Afrika'. "Sommige Afrikaanse landen hebben een relatief ontwikkelde detailhandel, waarin bedrijven concurreren om marktaandeel, zoals Zuid-Afrika. In andere markten is het groeipotentieel veel groter, maar zijn de risico's ook groter", signaleert Bra in het verhaal.

"Deze markten bieden daarentegen wel het voordeel van de first mover advantage. Een concept kan vanaf de grond worden opgebouwd en de loyaliteit van de consument kan gewonnen worden. Maar voor deze wereldregio geldt, geduld is de sleutel tot succes."

Lees het volledige artikel op pagina 38 t/m 44 in het septembernummer van RetailTrends. Een introductieabonnement op RetailTrends? Klik hier.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!