AfterPay en Cashper werken samen

Online betaaldiensten After Pay en Cashper slaan de handen ineen om groot te worden in achteraf betaaldiensten voor webwinkels. De bedrijven bespreken momenteel hoe zij de betaaldiensten in binnen- en buitenland kunnen verbeteren. Hoe de samenwerking ingevuld gaat worden, is nog onduidelijk. Zo willen beide partijen niet aangeven of het gaat om een overname of een fusie.

“We onderzoeken hoe gezamenlijk de huidige dienstverlening aan online retailers en online consumenten verder ingevuld kan worden op basis van vragen uit zowel de markt als marktonderzoek onder consumenten”, luidt een bericht op de site van AfterPay.

De retailers willen in West-Europa groeien op het gebied van achteraf betaaldiensten en denken elkaar daar goed bij te kunnen gebruiken. Bovendien kan Cashper een meerwaarde voor AfterPay zijn omdat het bedrijf gespreid achteraf betalen biedt. “We merken dat onze klanten behoefte hebben aan deze mogelijkheid”, aldus directeur Stefan van den Bergh tegen Emerce. AfterPay gaf deze zomer al aan samen met lokale partijen te willen concurreren met Europees marktleider Klarna.

AfterPay was tot 2010 onderdeel van RFS Holland, moederconcern van Wehkamp, maar weekte zich los via een management buyout. De betaaldienst betrad onlangs de Duitse markt en mag zich in Nederland al marktleider noemen op het gebied van achteraf betaaldiensten. Cashper is een onderdeel van Your Finance Holding BV.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!