Blokker sluit winkels E-Plaza

Blokker Holding sluit alle winkels van gameverkoper E-Plaza. Het concern van de familie Blokker houdt de formule nog wel in stand, maar klanten van E-Plaza kunnen voortaan alleen via de website inkopen doen. Blokker acht de ingreep noodzakelijk omdat consumenten hun multimediaspullen zoals gameconsoles en daarbij behorende spelletjes vaker via internet kopen.

E-Plaza is onderdeel van de speelgoeddochter Bart Smit van Blokker. Blokker Holding is de grootste speler op de Nederlandse speelgoedmarkt, en ook in omringende landen een sterk merk. Maar het afgelopen boekjaar stonden de verkopen bij deze activiteiten onder druk. De omzet daalde met twintig miljoen euro tot 731 miljoen euro.

De keten telt 58 winkels. Er werken ongeveer honderd mensen. Rond sinterklaas en kerst zijn dat er nog eens vijftig meer. Deze medewerkers worden overgeplaatst naar andere formules van de Blokker holding, zoals Xenos, Marskramer of Leen Bakker. De vrijgekomen winkelruimte wil Blokker invullen met andere eigen formules.

De ingreep is de eerste harde maatregel van de vorig jaar aangetreden bestuursvoorzitter Roland Palmer. Hij nam de leiding bij Blokker over nadat Jaap Blokker op 5 juli 2011 overleed.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!